Skip to main content

De Lasso-Zuid 13 A, 2371 EV Roelofarendsveen, Tel: 071-3315941

Duurzame installatie

Energiezuinige installaties

Om zoveel mogelijk energie te besparen met energiezuinige installaties is het belangrijk dat dit door de juiste partij gedaan wordt. Er moet eerst gekeken worden naar de beste opties voor uw situatie. Nadat er bepaald is op welke manier(en) er energie bespaard kan worden is het cruciaal dat de energiezuinige installatie correct aangelegd wordt.

De specialisten van Schouten Installatiebedrijf weten alles van energiezuinige installaties. Ze zullen u vakkundig te woord staan en leggen uw installatie perfect aan.

 

 

Zonne-energie

Voor het installeren van zonnepanelen verwijzen wij u naar Schouten Zonne-energie waar wij nauw mee samenwerken.

Warmtepompsystemen

Afhankelijk van de warmtebron kan de warmtepomp er in de praktijk op verschillende manieren uitzien. Er is altijd een binnen-unit. Deze ziet er van buiten niet veel anders uit dan een hr-ketel. Vaak hangt hij ook aan de wand, soms is hij wat groter als er een voorraadvat voor warm tapwater in opgenomen is.

Aarde / water
Bij dit type warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

Water / water
De benodigde warmte wordt uit grondwater gehaald. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

Lucht / water
Een ventilator zuigt buitenlucht aan die langs de verdamper passeert en wordt afgekoeld. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

Lucht / lucht
De lucht-lucht warmtepomp is een luchtbehandelingsapparaat waarbij de koeltechniek en regeltechniek zijn geïntegreerd. In de afvoerlucht wordt een condensor opgenomen om in de zomersituatie de warmte af te staan van de verdamper welke in de toevoer is geplaatst. Voor de wintersituatie wordt hetzelfde principe toegepast, echter hierbij wordt gebruikgemaakt van de condensor-warmte om de toevoerlucht na te verwarmen.

Neem contact met ons op:

Heeft u vragen of wilt u een afspraak voor een vrijblijvende offerte met ons maken, neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..