Onze producten

Onze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit CV- en gasinstallaties t.b.v. nieuwbouw en verbouw van woonhuizen, bedrijfsgebouwen en tuinbouwkassen. De laatste jaren zijn deze activiteiten steeds verder uitgebreid met o.a. ventilatiesystemen, airconditioning en warmtepompen.

Als erkend Nefit en Remeha dealer werken wij met alle producten waaronder CV ketels, gaswandketels, zonneboilers en warmtepompen.

  • Verwarmingsinstallaties

Naast het leveren en monteren van de complete CV-installaties zijn we ook gespecialiseerd in het vervangen van CV-ketels.

  • Radiatoren

Ook monteren en leveren wij radiatoren, paneelradiatoren, designradiatoren in diverse merken, afmetingen en kleuren. 

Radson radiator ArubaRadson radiator California
  • Gasinstallaties

Wij installeren complete gasinstallaties, vanaf de gasmeter tot het toestel. De gehele installatie wordt vakkundig aangelegd en afgeperst waarna wij de goedkeuring geven aan een installatie.

 

  • Warmtepompsystemen

Afhankelijk van de warmtebron, kan de warmtepomp er in de praktijk op verschillende manieren uit zien. Er is altijd een binnen-unit. Deze ziet er van buiten niet veel anders uit dan een HR-ketel. Vaak hangt hij ook aan de wand, soms is hij wat groter als er een voorraadvat voor warm tapwater in opgenomen is. Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende uitvoeringsvormen van warmtepompen (Nefit, NIBE en Vaillant).

Aarde / water

Bij dit type warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

Water / water

De benodigde warmte wordt uit grondwater gehaald. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

Lucht / water

Een ventilator zuigt buitenlucht aan die langs de verdamper passeert en wordt afgekoeld. De warmtepomp verwarmt daarmee het water voor de verwarming.

Lucht/lucht

De lucht-lucht warmtepomp is een luchtbehandelingsapparaat waarbij de koeltechniek en regeltechniek is geïntegreerd. In de afvoerlucht wordt een condensor opgenomen om in de zomersituatie de warmte af te staan van de verdamper welke in de toevoer is geplaatst.
Voor de wintersituatie wordt hetzelfde principe toegepast, echter hierbij wordt gebruik gemaakt van de condensor warmte om de toevoerlucht na te verwarmen.

 

  • Ventilatiesystemen met warmteterugwinning

U kent het vast wel. De koude luchtstroom die door uw ventilatieroosters boven de ramen naar binnen komt. Deze luchtstroom is niet alleen onbehaaglijk, maar ook nog eens erg onvoordelig voor uw energierekening. Dit omdat uw CV-installatie meer moet stoken om uw huis, waar constant koude lucht in geblazen wordt, warm te krijgen.

Dit hoeft niet zo te zijn. U kunt ook ventileren met een zogenaamd gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Hiermee wordt vuile lucht afgezogen en evenveel schone lucht verwarmd ingeblazen.

Dit verwarmen van de ingeblazen lucht gebeurt met een warmtewisselaar. Deze onttrekt de warmte uit de lucht die afgevoerd wordt en geeft deze vervolgens door aan de koude schone in uw huis te blazen lucht.

Door gebruik te maken van de modernste technieken, kan een rendement behaald worden van zo’n 95%. Dit wil zeggen van de afgevoerde binnenlucht, tot 95% warmte wordt overgedragen aan de verse in te blazen lucht.

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning filtert de buitenlucht ook nog eens, waardoor bijvoorbeeld astmapatiënten dit systeem als bijzonder plezierig ervaren.

 

  • Energiezuinige installaties

Om zoveel mogelijk energie te besparen met energiezuinige installaties is het belangrijk dat dit door de juiste partij gedaan wordt. Er moet eerst gekeken worden naar de beste opties voor uw situatie. Nadat er bepaald is op welke manier(en) er energie bespaard kan worden is het cruciaal dat de energiezuinige installatie correct aangelegd wordt.

De specialisten van Schouten weten alles van energiezuinige installaties. Ze zullen u vakkundig te woord staan en leggen uw installatie perfect aan.

 

  • Mechanische ventilatie systemen

 

Hieronder verstaan wij de afzuiging voor de badkamer, toilet, keuken etc. Tegenwoordig wordt er i.v.m. de energieprestatie steeds meer van de installatie verwacht. Denk hierbij aan de gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning.

 

  • Airconditioning en luchtbehandeling

 

Tegenwoordig wil iedereen er in de zomer, op warme dagen, toch koeltjes bij zitten. Of het nu op het werk is of thuis in de slaapkamer ook hier hebben wij de juiste oplossing voor

 

  • Kasverwarmingen

Schouten Installatie heeft een uitgebreid leveringsprogramma. Van complete nieuwbouwinstallaties, het veranderen van bestaande installaties tot aan het ontwikkelen van een aardwarmtebron.

 

  • Zonne-energiesystemen

Naast ons installatiebedrijf heeft Schouten ook nog een gespecialiseerde tak voor de zonne-energie. Schouten Zonne-energie heeft al meer dan 150 projecten geinstalleerd voor zowel particulieren als bedrijven. Van carporten, veranda's, dakinstallaties tot grote bedrijven hebben wij oplossingen voor u.